Concept Design

Introductie

Als mijn derde en laatste skill heb ik gekozen om concept design te gaan volgen. Met de skill concept design leer ik te werken met Adobe Creative Cloud, iets waar ik hoge waarde in schat. Adobe is tot op de dag van vandaag het meest gebruikte programma als het gaat over content creatie. Ik zelf wil in het veld van online marketing aan het werk. Dat betekend ook dat ik content moet kunnen creëren. Nu ben ik van nature al erg creatief en krijg ik veel energie van creatief bezig zijn. Dat maakte deze skill alleen maar aantrekkelijker. Dit betekend niet dat het allemaal even soepel liep. Ik wou te snel alles weten waardoor ik een hoge druk op mijzelf zette, wat weer een negatieve invloed had op de eerste resultaten. Ik ben snel stap voor stap werk gaan verrichten en puur vertrouwen op mijn creatieve inzichten in plaats van alle designs van te voren inplannen en daardoor te kritisch kijken op de designs waardoor het weer ten koste gaat van de kwaliteit.  Ik vond dit een erg leuke workshop waar ik veel van geleerd heb. Wat ik heb geleerd kan je verder op deze pagina lezen.

Photoshop

De skill begon met Adobe photoshop. De ultieme opdracht was om jezelf om te bouwen naar het andere geslacht. Het begon voor mij eigenlijk best makkelijk. In het begin kende ik niks van Adobe photoshop en had ik nog geen ervaring. We kregen als tips om de tutorials te volgen via de officiële website. Ik ben daar eigenlijk best snel doorheen gelopen. Het tempo lag erg laag in die video’s dus ben ik snel doorgegaan met youtube video’s kijken. Ik ben daarna begonnen met de grote opdracht. Daar kwam ik al heel snel mijzelf tegen. Ik moest een leuke foto vinden met een vrouw met een huid die vergelijkbaar is als die van mijzelf. In het begin had ik een hele sterke foto gevonden met een negeroïde vrouw in beeld. Echter kon ik mijn huid niet in dezelfde bruintint omzetten. Ik heb toen de foto verwijderd en ben opnieuw begonnen. Na nog een paar pogingen kwam ik terecht bij de ideale foto. Dat is dan ook de foto die hiernaast te zien is in het eindproduct. De grootste uitdaging was om mijn huid dezelfde kleur te geven als de vrouw die in de foto staat. Ik heb van nature een rood tint in mijn huid. Na internet afgespoord te hebben kwam ik achter de techniek om mijn huid naar dezelfde kleur te krijgen. 

In deze skill heb ik veel van photoshop geleerd. Ik weet nu alle basis dingen te vinden en weet hoe ik kritisch moet kijken naar content die ik maak. Ik vond het boven alles heel erg leuk om te doen en dat vind ik erg belangrijk.

Indesign

Na de photoshop opdracht afgerond te hebben, gingen we door naar indesign. Voor indesign moesten we in tweetallen samenwerken. Eerst moesten we elkaar interviewen. Ik was ingedeeld samen met Lotte, het interview liep ook meteen erg soepel en hebben een prettig gesprek kunnen hebben waar we  beide veel data en inspiratie hebben kunnen opdoen. Na het interview moesten we inspiratie op gaan doen voor een megazine. Zo heb ik naar meerdere spreads en covers gekeken die ik bij Lotte vond passen en heb ik die met haar afgestemd. Nu dat allemaal gedaan was begon het leukste maar ook het grote werk, namelijk de megazine maken. Ik begon met de cover. Ik raakte geïnspireerd door de Vogue covers en ik dacht meteen, dat kan ik ook. Ik heb geweldig materiaal ontvangen van Lotte en kon dus meteen alle creativiteit loslaten. Ik heb al het materiaal bekeken en ging filteren op bruikbaarheid voor een spread en bruikbaarheid voor een cover. Toen ik de foto zag die ik nu gebruik als cover wist ik meteen dit word mijn cover. Ik kreeg ook al snel de inzichten om haar naam als titel te gebruiken en die achter haar hoofd te plaatsen.

Nu ik dat wist begon het avontuur. Hoe ga ik die letters achter haar hoofd krijgen. Ik ben snel op youtube gaan zoeken en kwam snel bij een video terecht. Om die letters achter haar hoofd te krijgen heb ik gebruik gemaakt van photoshop. Nu kan je jezelf wellicht afvragen waarom ik die letters achter haar hoofd wou hebben. Dat wou ik omdat ik dat zelf erg cool bij de foto vond passen waardoor de look net dat extra detail meekrijgt. Ik heb dit natuurlijk ook gepeild bij Lotte om zo te checken dat dit ook echt bij haar paste. Ik heb daarna de sub topics in de cover even links laten liggen. Dat heb ik gedaan omdat ik eerst de verdere huisstijl van de megazine wou bepalen. Ik ging toen verder zoeken naar inspiratie voor spreads om zo een zo realistisch mogelijke megazine te maken. Ik kwam toen na lang niet tevreden te zijn bij een video terecht die precies aan mijn verwachtingen voldeed. Ik ben die stappen gaan volgen en heb daar mijn eigen draai aan gegeven. Dankzij die video heb ik ook heel veel details en tools van indesign leren kennen. Ik wist al snel dat ik de afbeelding van pagina 2 en 3 wilde gebruiken als een overlappende afbeelding. Dat heb ik gedaan omdat zo de afbeelding echt tot zijn recht komt. Zo een prachtige foto verdiend namelijk in mijn opzicht om de star te zijn voor die spread. Bij de eerste keer dat ik ging presenteren had ik alleen de cover met alleen een titel en de eerste spread laten zien omdat mijn tweede spread nog niet af was. Ik kreeg toen als grote feedback om met Lotte af te stemmen welke lettertypes echt bij haar passen. Dat heb ik meteen gedaan. Zo ben ik bij de lettertypes Callisto MT(Titels) en Gabriola (Tekst) gekomen. Nu over de kleurkeuzes. Ik heb gekozen om gebruik te maken van de kleuren roze en een donkere tint paars. Ik ben bij roze gekomen omdat roze in de grote foto op pagina 2 en 3 zeer aanwezig is. Daardoor vind ik het een mooie toevoeging om roze details door de rest van de magazine te verwerken. Paars heb ik gekozen omdat paars een goede tegenwerker is van het roze omdat het een koudere kleur is. Daardoor komt eigenlijk het hele document in balans. Wilt u de magazine van dichterbij bekijken kan dat door op de magazine te klikken.

Feedback Iwan

Hoi Nathaniël,

 

Hierbij mijn feedback onderbouwd op je gerealiseerde werk en mijn oordeel op houding gedrag.

 

Wat me opviel is:

Je deed heel erg actief mee deed tijdens de lessen en daarbuiten. Je hebt alle verplichte opdrachten en meer plus feedback verwerkt in je portfolio. Je hebt inzicht in werking van Photoshop, Indesign en WordPress en kan inzichten vertalen naar concrete uitwerkingen. Je maakt origineel, relevant en correct gebruik van technische mogelijkheden van Photoshop, Indesign en WordPress. Je daagt jezelf meer dan wordt gevraagd uit op alle onderdelen vind ikExcellent werk geleverd!


Als je op de afbeelding klikt krijg je de gehele urenverantwoording te zien.