Blogging
&
Publishing

Introductie

Dit is de tweede skill die ik gevolgd heb. In de twee knoppen naast deze tekst kun je navigeren naar de analyse die we moesten doen van het bedrijf voor wie we de blogs en de instagram posts voor gingen maken. Ook kan er genavigeerd worden naar de verantwoording. Daar staan al mijn keuzes in die ik gemaakt heb en werk ik ook in detail uit waarom ik dingen gedaan heb of waarom juist niet.

Tijdens deze workshop heb ik het erg naar mijn zin gehad. Echter liep het niet allemaal even soepel. Zo heb ik door mijn eigen stommiteiten, door een mail verkeerd te lezen, de eerste les gemist. Ik dacht dat de les een dag later zou zijn. Nu heb ik dat snel opgelost door Guido een mail te sturen meteen toen ik erachter kwam en heb ik alle gemiste stof ingehaald met zelfstudie. Iets wat geen probleem was vanwege mijn al aanwezige voorkennis over de onderwerpen. 

Ik heb deze workshop gekozen omdat ik graag meer wou weten over blogging en met name publishing. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik er een net iets ander beeld bij had. Ik moest wel aan blogs denken maar verder alleen aan instagram advertenties. Dit bleek veel breder te gaan dan alleen die advertenties. Iets wat ik erg leerzaam vond. Ik heb veel geleerd tijdens deze topic en vind het dan ook een geslaagde keuze geweest om voor deze topic te kiezen.

Blogging

Blogging is iets waar we de tweede les mee begonnen van deze skill. In eerste instantie had ik eigenlijk geen ervaring met blogs en wist ik niet goed hoe ik het moest opbouwen. Gelukkig kwam de stof uit de les heel erg van te pas. Als eerste moest ik gaan bedenken wat de doelen van de blogs gingen worden. Ook moest ik bepalen wat voor soort blogs ik zou gaan maken. Daar was ik eigenlijk als snel uit.

Voor de eerste blog was het doel mensen enthousiast maken over het onderwerp glas graveren en ze tegelijkertijd te overtuigen om zelf te beginnen of een glas te kopen. Voor de tweede blog was het doel om mensen te informeren over de voordelen van massage op de fysieke en mentale gezondheid van de mens. In de derde blog is een hele praktische blog over massage in de tijd in corona. Deze blog is dan ook erg persoonlijk en daar kan je lezen hoe Davida met deze situatie omgaat. 

Ook heb ik gelet op taalgebruik. Zo is in de eerste twee blogs het taalgebruik iets informeler en in de derde blog het taalgebruik formeler. 

Ik vond blogging het leukst van de twee onderdelen. Dat komt omdat ik hier aan zoveel aspecten moest denken en de enige grens het einde van mijn creativiteit is. Zo kon ik drie prachtige blogs schrijven die alle drie in een totaal andere stijl gemaakt zijn. Dit is ook iets wat ik in de toekomst wil blijven doen.

Voor mijn eerste blog wilde ik mensen enthousiast maken voor het onderwerp graferen zodat ze zelf zouden willen beginnen of juist een een glas willen hebben en die dan bestellen bij Davida’s Touch. In deze blog laat ik een kijkje zien in hoe Davida te werk gaat en boven alles wat haar redenen zijn waarom ze begonnen is met glas graferen.

Ik heb deze blog op een frisse manier neergezet om zo de vrijheid van creatie weer te laten geven. Ik heb bewust voor een lichte kleur groen gekozen omdat deze vrijheid uitstraalt. Ook heb ik de bladeren gebruikt om dat te stimuleren.

Ik heb deze blog heel persoonlijk gehouden
zodat de lezers emotioneel verbinden met de
blog en daarmee hopelijk een liefde gaan
ontwikkelen voor graveren en creativiteit
ansich.

Ook heb ik deze blog geschreven alsof ik in de
schoenen van Davida stond om zo haar
karakter zo veel mogelijk zichtbaar te laten zijn
in deze blog.

Voor de tweede blog koos ik voor het thema: de voordelen van massage. Dit omdat massage het grootste onderdeel is van Davida’s Touch. Nu weten over het algemeen veel mensen niet wat de echte voordelen zijn van massage en hoe dit een positieve impact kan hebben op de menselijke gezondheid. Deze blog is geïnspireerd door de blogs die bijvoorbeeld een top 6 maken. Deze blog heeft als doel mensen puur te informeren.

Ik heb deze blog bewust in een rustige en vrouwelijke stijl gemaakt. Dat komt omdat deze
blog het karakter van Davida moet waarborgen en heb ik het gemaakt met de gedachten alsof ik in haar schoenen zou staan. Ik heb lichtblauw en roze gebruikt omdat het rust uitstraalt. Verder heb ik gebruik gemaakt van rustige foto’s met een warm filter erover heen zodat het complimenteert met het roze. Ik heb witte letters gebruikt omdat ze rust
uitstralen en ze complimenteren de roze achtergrond. 

Ik heb hier voor een top 6 gekozen omdat dit soort blogs tegenwoordig behoorlijk populair zijn en ze een goed overzicht geven zonder dat de lezer verdwaald in een grote hoeveelheid woorden.

 

Voor de derde blog koos ik voor het thema: massage in coronatijd. Deze blog is geschreven met een praktische kijk over hoe massage in corona tijd uitgevoerd word. Er word ook dieper ingegaan over de toegevoegde waarde van massage in coronatijd, waar aanbod komt dat alleen maar thuis werken ook nadelen heeft op de fysieke gezondheid en waarom massage daarom alleen nog maar belangrijker word.

Ik heb hier gekozen voor een meer theoretisch uitstralend uiterlijk. Dat heb ik gedaan omdat dit een veel praktischere blog is over massage in Coronatijd. 

Ik heb deze blog geschreven alsof ik in de schoenen van Davida sta. Ik heb de lichtblauwe kleur gehouden
omdat deze kleur rust uitstraalt. Aan de andere kant heb ik zwart gebruikt omdat zwart
zakelijkheid uitstraalt. Daardoor geven de kleuren perfect de instelling/ doel van deze blog
weer.

Publishing

In de eerste les ging het over publishing op Instagram. Dit is ook meteen het onderwerp die ik met zelfstudie moest inhalen. Dat is aardig goed gegaan. Ik had de powerpoint doorgelopen en bij alles wat ik niet snapte ging ik het internet op, op het internet was gelukkig meer dan genoeg data te vinden. 

Voor mijn posts ging ik eerst zitten en heb ik in kaart gebracht datgene dat Davida wilt uitstralen. Ook heb ik goed opgelet en nagedacht over hoe ik dat het best kan aanpakken zodat de berichten echt Davida uitstralen. Dat heb ik mede gedaan door geen een post online te gooien tenzij Davida de post goedgekeurd had. Als ze het met bepaalde onderdelen niet eens was werd het meteen aangepast. Zo kon ik waarborgen dat de stijl helemaal overeenkwam met wat Davida’s Touch wilt uitstralen. 

Voor de posts heb ik gebruik gemaakt van foto’s, foto collages, gemaakte menu kaarten en video’s. Ook is er onder ieder beeldmateriaal een stukje tekst geschreven. Voor meer informatie over waarom ik iedere post gemaakt heb zoals ik ze gemaakt heb, kan teruggevonden in het document Verantwoording Publishing & Blogging.

Voor de stories heb ik een vergelijkbare strategie toegepast als bij de posts. Alleen dan heb ik minder tekst erin staan en zijn de stories puur bedoeld om mensen tot actie te zetten. Waar de posts er vooral zijn om te informeren of praktijk te laten zien, is het doel van de stories leads binnen halen. Zo word er ook gebruik gemaakt van korte directe zinnen en enige emoticons. Voor meer informatie waarom ik iedere story gemaakt heb zoals ik ze gemaakt heb, kan teruggevonden in het document Verantwoording Publishing & Blogging.

Ik heb na veel ploeteren wel een beetje feeling voor Instagram posts maken gekregen maar ik moet ook heel eerlijk zijn dat ik voor publishing minder warm word dan voor blogging

Feedback Guido