Solliciteren

In dit deelproduct is mijn CV te zien en de motivatiebrieven die ik naar bedrijven gestuurd heb. Uiteindelijk ga ik bij geen van deze bedrijven stagelopen. Ik ben via mijn vader in contact gekomen met Prelum, waarna we via de mail contact hielden en zaken als een motivatiebrief niet nodig waren. Na twee gesprekken waren we het met elkaar eens dat Prelum en ik goed bij elkaar passen. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik daar kan stagelopen. 

Eigenlijk liep mijn stage zoek avontuur best soepel. Ik had wel een harde tegenslag in het begin toen ik de dag voordat ik bij Greenhouse op gesprek zou komen werd afgebeld. Ik raakte toen wel eventjes in de stress want ik had toen geen back-up. Toen heb ik mijn vader gevraagd of hij een berichtje op zijn LinkedIn wilde plaatsen en dat heeft hij toen gedaan. Binnen 24 uur had ik contact met twee bedrijven. Ticketcounter en Prelum. Ik heb zelf ook nog een hoop gereageerd op vacatures alleen werd door een paar bedrijven op eerste instantie afgewezen omdat ik net te laat was. Ik ben wel door al die bedrijven later terug gebeld of ik alsnog op gesprek wilde komen. Ik had toen al bij Prelum een stageplek. Bij Prelum liep het eigenlijk meteen goed. Ik had een mailtje gestuurd en een week later hadden we ons eerste gesprek. Er was meteen een hele sterke klik. Die klik is altijd gebleven. We hebben nog twee gesprekken daarna gehad en alles was rond. Vanaf dat moment was ik een stagair van Prelum. Ik ben echt heel blij dat ik deze plek gevonden heb en ik dank er God ook voor want ik dacht eerst even van oh nee ik zit in de problemen en voordat ik het wist had ik veel betere bedrijven die op mijn pad kwamen.

Ik heb geen motivatievideo gemaakt maar omdat het wel in het curriculum staat heb ik een video gemaakt die ik naar Greenhouse had kunnen sturen. Ik heb ook bij hun via papier gesolliciteerd dus dat maakt de video niet totaal nutteloos.